Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

18 februari 2020

In Zuid-Europa bestaat het weerbeeld uit een mix van zon en wolkenvelden. In Italië is morgen kans op enkele buien, elders blijft het droog. De komende dagen krijgt de zon steeds meer ruimte en het wordt warmer. Zeker in Portugal schijnt de zon volop! In West- en Centraal-Europa is het wisselvallig bij 8-10 graden. Er trekken buien over, maar er zijn ook zonnige perioden tussendoor. In de Alpenlanden wisselen dagen met zon en neerslag elkaar af.

West-Europa

Frankrijk
De komende dagen is het licht wisselvallig in het noorden en westen van het land. Er zijn zonnige dagdelen, maar vanuit het westen trekken ook gebieden met neerslag over. In Parijs is het een graad of 10. In de Alpen gaat het morgen sneeuwen. In het zuiden blijft het droog en krijgt de zon meer ruimte. In Marseille en Nice wordt het 14-16 graden. Later in de week wordt het overal droog en iets warmer.

Groot Brittannië
Het blijft erg wisselvallig op de Britse Eilanden. De komende dagen regent het regelmatig en in de hoge delen is kans op (natte) sneeuw. In de kustgebieden en in de Hooglanden is de wind krachtig. Tussen de buien door zijn er ook zonnige perioden, voornamelijk in Engeland. In Londen wordt het een graad of 10. In Glasgow en Edinburgh is het aanvankelijk 6 graden, maar het kwik loopt op naar 10 graden.

Zuid-Europa

Italië
Het is wisselend bewolkt in het noorden en midden van het land. In Milaan wordt het 14 graden, in Rome 17 graden. De zon krijgt meer ruimte in het zuiden van de laars en op de eilanden. De maxima komen daar uit op 16 graden. Morgen is in het midden en zuiden kans op enkele buien. Later in de week staan voor het hele land een paar prachtige dagen op de planning. Het is droog en zonnig bij 14-18 graden.

Portugal
De komende tijd staat heerlijk weer op de planning! Er trekken enkele wolkenvelden over, maar het is zonovergoten en droog. In Porto wordt het 14 graden, in Lissabon 17. Later in de week wordt het warmer en het kwik stijgt naar 18-21 graden. In de Algarve komen de maxima uit op een graad of 20. Op de lange termijn lijkt dit weerbeeld weinig te veranderen. Op Madeira is het vrij zonnig bij 20 graden.

Spanje
Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon en wolkenvelden. Aanvankelijk is het landinwaarts 17-18 graden. Aan de costa's wordt het 16-18 graden. Geleidelijk wordt het enkele graden warmer en de zon krijgt steeds meer ruimte. Vrijdag komen de maxima in Madrid uit op 23 graden en het weekend belooft zonnig en warm te worden. Op de Canarische Eilanden wordt het 21-22 graden, maar waait een krachtige wind.

Centraal Europa

Duitsland
Het is wisselvallig de komende tijd. Vanuit het westen trekken geregeld gebieden met neerslag over het land. In de middelgebergten is kans op (natte) sneeuw. Tussendoor zijn er perioden waarbij de zon even kan doorbreken. De maxima komen uit op 8-10 graden. Later in de week wordt het warmer, maar het blijft wisselvallig. Zondag wordt het in München 15 graden. Ook in Berlijn is het zacht met 12 graden.

Oostenrijk
Er is een afwisseling van dagen met zon en dagen met neerslag. De sneeuwgrens ligt op circa 800 meter hoogte. In de meeste dalen valt de neerslag dan als sneeuw. Op de hogere plekken valt ongeveer 15 centimeter. Tijdens zonnige perioden is het aangenaam terrasjesweer! In de skidorpen wordt het 4-6 graden. Komend weekend wordt het zachter met 8-10 graden. In Wenen is het vrij zonnig met 9-12 graden.

Zwitserland
Dagen met zon en neerslag wisselen elkaar af. De sneeuwgrens ligt op circa 1000 meter hoogte waardoor het ook in de skidorpen wit kan kleuren. Op de hogere plekken kan in een paar dagen tijd 20 centimeter sneeuw vallen. Vanaf donderdag start een serie dagen met veel zon en hogere temperaturen. Er kan dan volop genoten worden op het terras en de pistes! In Genève wordt het de komende tijd 10-12 graden.


Roosmarijn Knol Roosmarijn Knol Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.