Zondag 17 nov

Weerbericht Nederland

Vooral westen zon, vanavond regen
17 nov. 2019, 11:30 uur
Zonnige perioden maken geleidelijk plaats voor wolkenvelden. Het wordt 6 à 7 graden. Vanavond gaat het in het oosten regenen en later ook in het westen. Maandag is het bewolkt en regenachtig. De temperatuur stijgt naar 6-9 graden. Dinsdag is er kans op buien. De dagen daarna is het tijdelijk droog met zon en stapelwolken.

Vanmiddag is het in het westen vrij zonnig en heeft de oostelijke helft een mix van zon en sluierwolken. Langs de oostgrens neemt de bewolking toe en wordt het geheel grijs. In de loop van de middag wordt het in de oostelijke helft geheel bewolkt. Het blijft wel droog. In het westen verschijnen sluierwolken. Het wordt 6 à 7 graden en er steekt een matige noordoostenwind op.

Vanavond is het bewolkt en in het zuidoosten en oosten kan het een beetje regenen. Later in de avond neemt in de oostelijke helft de kans op regen toe. In het westen blijft het waarschijnlijk nog een tijd droog. Het 4 graden in het binnenland tot 7 graden op de Wadden. In de Limburgse heuvels is bij een graad of 2 kans op een beetje natte sneeuw.

Aan het eind van de avond en het begin van de nacht breidt de neerslag uit naar het westen. In het hele land zijn perioden met regen en daalt de temperatuur naar 3-5 graden. In Zuid-Limburg is kans op natte sneeuw bij minima van 1-2 graden. De wind draait naar een noordelijke richting en wordt matig en in de kustprovincies vrij krachtig. In het Waddengebied en aan de noordwestkust kan het hard waaien.

Morgen is het in de ochtend guur weer. Het is geheel bewolkt en er zijn perioden met regen. Regionaal kan het een tijd droog blijven, maar op andere plaatsen regent het juist langere tijd. Het is 4-7 graden, maar door een matige noordenwind is het voor het gevoel eerder 1-3 graden. Tijdens regen is het helemaal koud.

In de middag is het grijs en nat met op veel plaatsen regen en motregen. Het wordt 6 graden in het zuidoosten en oosten tot 8-9 graden in de kustgebieden. In de westelijke provincies staat een matige tot vrij krachtige noordenwind. In het oosten staat minder wind en kan de richting variëren.

Dinsdag is het bewolkt en trekken buien over het land. Er zijn ook droge perioden en deze worden in de middag wat langer. Regionaal kan het hierdoor droog blijven. De zon breekt af en toe door en het wordt gemiddeld 8 graden. De wind is matig en komt uit het zuidwesten tot westen.

In de nacht naar woensdag zijn er heldere perioden en is het zo goed als droog. Hierdoor wordt het kouder en in het binnenland kan het een graadje vriezen. Aan de grond vriest het op grote schaal en aan de kust liggen de minima een paar graden boven nul.

Woensdag en donderdag is er een mix van stapelwolken en zonnige perioden. Op de meeste plaatsen is het geheel droog. Als er een klein buitje ontstaat zal dit aan de kust zijn. Ondanks de zonnige perioden wordt het niet warmer en ligt de middagtemperatuur tussen 6 en 8 graden. Aan het begin van de ochtend kan het een beetje vriezen en is het koud.

Vanaf vrijdag gaat de middagtemperatuur iets omhoog en in het weekend kan het 8-10 graden worden. De bewolking neemt dan toe en daarbij is ook kans op een bui. Af en toe kan de zon wel doorbreken.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.