Dinsdag 18 feb

Weerbericht Nederland

Wolken, zon en een enkele bui
18 feb. 2020, 7:25 uur
Vanochtend is het overwegend droog met een wisseling van stapelwolken en zon. Later neemt de bewolking toe en ontstaan enkele buien. Het wordt 8-10 graden. Komende dagen blijft het wisselvallig. Wel wordt het aan het eind van de week zachter en in het weekend kan het 10-13 graden worden.

Vanochtend hebben we een wisseling van zon en stapelwolken. Geleidelijk nemen de stapelwolken toe. Op een lokaal licht buitje na blijft het droog.

Vanmiddag zijn er wolkenvelden en ontstaan in het midden en oosten enkele buien. In het westen is de kans op een bui kleiner. Er is niet veel zon, maar af en toe kan ze wel even tevoorschijn komen. Het wordt 8 graden in het noorden tot 10 in het zuiden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig in het westen van het land.

Vanavond zullen de meeste buien verdwijnen en is het tijdelijk droog. Later op de avond en komende nacht trekt vanuit het westen een gebied met buien over het land. Het gaat dan vaker regenen en de buien zijn ook wat steviger met kans op hagel en onweer. Tijdens passage van de buien trekt de wind iets aan met aan zee een harde tot stormachtige wind. In de kustprovincies kunnen tijdens de buien zware windstoten voorkomen van 75-80 km/uur.
Later in de nacht trekken de meeste buien via het oosten weg. Lokaal kan nog een enkel buitje voorkomen. Er zijn heldere perioden en de temperatuur daalt naar 3-5 graden.

Vanavond kunnen nog een paar lokale buien over het land trekken. Later op de avond en komende nacht trekt vanuit het westen een gebied met buien over het land. Het gaat dan vaker regenen en de buien zijn ook wat steviger met kans op hagel en onweer. Tijdens passage van de buien trekt de wind iets aan met aan zee een harde tot stormachtige wind. In de kustprovincies kunnen tijdens de buien zware windstoten voorkomen van 75-80 km/uur.

Later in de nacht trekken de meeste buien via het oosten weg. Lokaal kan nog een enkel buitje voorkomen. Er zijn heldere perioden en de temperatuur daalt naar 3-5 graden.

Morgen hebben we in de ochtend een mix van stapelwolken, zon en lokale buien. De buien zijn winters met regen, hagel en soms een donderslag. Vooral in het westen kan de zon een tijdje schijnen.

In de middag trekken de buien naar het oosten weg en is het op de meeste plaatsen droog. Het is rustig weer met stapelwolken en zo nu en dan een beetje zon. Het wordt gemiddeld 8 graden. Er staat een matige en in de kustprovincies (vrij) krachtige westenwind.

In de avond kunnen we ons opmaken voor het volgende regengebied. In het zuidwesten gaat het als eerste licht regenen en in de loop van de avond krijgt het hele land te maken met perioden met regen. In het westen daalt de temperatuur naar 6 graden en in het oosten wordt het voor de regen uit 3-4 graden. In de nacht naar donderdag neemt de neerslag af en zijn in het zuiden en westen droge perioden. De temperatuur stijgt in de nacht naar 6-8 graden.

Donderdag is het in het zuiden en westen droog en overwegend bewolkt. In het noordoosten en oosten kan wat regen vallen en in de middag is in het hele land kans op wat regen. Het wordt 10-11 graden. In de avond wordt het tijdelijk een natte boel door passage van een groot neerslaggebied. In de nacht wordt het weer droog.

Vrijdag is de enige droge dag die het wisselvallige winterweer ons te bieden heeft. Vooral in de ochtend kunnen we daarbij ook wat zon verwachten. In de middag zijn er vrij veel wolkenvelden en kan de zon alleen zo nu en dan schijnen. Het wordt 9 graden in het noorden en ruim 10 in het zuiden.

In het weekend neemt de wind toe en wordt het nat en onstuimig. Ook de temperatuur loopt op. Het kan 10-13 graden worden. Naast regen laat het weerbeeld veel bewolking zien. De zon komt er nauwelijks aan te pas.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.